Tyson Fury: Mint egy mongúz, elkaptam a kígyó nyakát

2015.12.01. 17:20

Tyson Fury szombat éjszaka megrengette a világot Vlagymir Klicsko legyőzésével. Nagybátyja és egyben edzője, Peter Fury szerint ez legalább akkora győzelem volt, mint amikor Muhammad Ali megverte 1964-ben Sonny Listont, és világbajnok lett.

„Tyson sokáig marad a bokszban, és bebetonozza örökségét. Élvezni fogja uralkodását. Nehéz volt az út, de mostanra már a csúcsra ért" – mondta Peter Fury egy hétfői sajtótájékoztatón.

Fury egyhangú pontozással verte Klicskót, és lett a britek ötödik nehézsúlyú világbajnoka, de szerinte semmi rendkívüli nem történt. "Nem lepett meg, vagy söpört el az élmény. Engem nem sokkolt. Mindig is mondtuk, mit teszünk, és ez valósággá vált. Mindenkinek megmondtam, mi történik, ha Klicskóval harcolok."

Úgy tűnik, Fury szövegelésben is próbál felnőni Alihoz:  „Jobban jártam, hogy lebokszoltam, mint ha kiütöttem volna a második menetben. A saját otthonában vertem meg. Én, mint egy mongúz, elkaptam a kobra nyakát, és hazavittem az összes tojást. Ez egy mestermunka volt a bolygó legjobb harcosa ellen, és ez mutatja, hogy milyen tehetséggel nézett szembe. Aki kisebbítené a teljesítményem, egyszerűen féltékeny."

Fury klasszisát Deontay Wilder ellen is bizonyíthatja, a nehézsúlyban az amerikainál van a WBC öve. Már be is jelentkezett Furynál, azt szeretné, ha jövőre összejönne egy címegyesítő mérkőzés. Utoljára 1999-ben Lennox Lewis  volt a nehézsúly vitathatatlan világbajnoka. Erre most Wildernek vagy Furynak van esélye a négy nagy bokszvilágszervezet övének egyidejű birtoklásával.