Klicsko legyőzője homofób, ellene fordult egész Anglia

2015.12.09. 09:25

Már több mint százezren írták alá a Tyson Fury elleni petíciót, és a rendőrség is nyomoz gyűlölet-bűncselekmény gyanújával a profi bokszoló azon kijelentései miatt, amelyek világszerte haragot váltottak ki. Fury nagyot megy a brit médiában, nemrég például egy interjúban összehasonlította a homoszexualitást a pedofíliával, és olyan bűnnek nevezte, amelyet a gonosz hoz magával. Mint mondta, akár a pedofília is legálissá válhat, ami őrült ötletnek hangzik, de ha az ötvenes években valaki ugyanígy a homoszexualitás legalizációjáról beszélt volna, azt is őrültségnek nevezték volna.

A Vlagyimir Klicskót legyőző bokszoló nem fogja vissza magát, ha középkori eszméket kell hangoztatnia, nemrég például a kitűnő atléta, az olimpiai bajnok futónő, Jessica Ennis-Hillről jegyezte meg, hogy a dresszben milyen jól néz ki, de meggyőződése, hogy egy nőnek a konyhában a helye, és sokkal többet tesz érte akkor, ha egy finom teát készít számára.

Fury rajta van azon a listán, amely alapján jövő szerdán megválasztják az év brit sportolóját; a petíció aláírói követelik, hogy szedjék le róla. 

Furytől egyébként a  Nemzetközi Bokszszövetség visszavette a világbajnoki övét, ugyanis az előzetesen megállapított versenynaptárt felborította azzal, hogy Klicskóval külön szerződést kötött a visszavágóról. Így az IBF övét már nem birtokolja, viszont az övé még a WBO, az IBO világbajnoki és a WBA szuper-világbajnoki öv.