A Nike kirúgta Pacquiaót a buzizás miatt

2016.02.18. 10:31

Manny Pacquiao előbb otrombán beszélt a homoszexuálisokról, aztán bocsánatot kért, de a hullámok maguk alá temethetik, miután az amerikai sportszergyártó, a Nike, felbontotta vele a szerződését. 

A korábbi világbajnok bokszoló azt mondta, hogy a melegek rosszabbak az állatoknál, az állatoknál ugyanis szerinte nem párzanak azonos neműek.

A politikai karriert építő volt sportoló ellen bojkottot hirdettek az LMBT-közösség tagjai, a tiltakozás hatására Pacquiao ugyan nem változtatott álláspontján, de elnézést kért azoktól, akiket megbántott, és azt mondta, hogy hiba volt az állatokhoz hasonlítani őket, és nem akarta az LMBT-közösséget megsérteni, ő csak a Bibliát értelmezte.

A 37 éves Fülöp-szigeteki kijelentéseit a Nike közleményében iszonyatosnak nevezte, és azt írta, a cég minden területes ellenzi a diszkriminációt, és régóta támogatja az LMBT-közösséget. „Minden kapcsolatunkat megszakítottuk vele”, írták.

Pacquiao tavaly kikapott Floyd Mayweaterttől, és még utoljára az idén áprilisban ringbe lép Las Vegasban Timothy Bradley Jr ellen.