Mihály
10 °C
25 °C

A Nike kirúgta Pacquiaót a buzizás miatt

2016.02.18. 10:31

Manny Pacquiao előbb otrombán beszélt a homoszexuálisokról, aztán bocsánatot kért, de a hullámok maguk alá temethetik, miután az amerikai sportszergyártó, a Nike, felbontotta vele a szerződését. 

A korábbi világbajnok bokszoló azt mondta, hogy a melegek rosszabbak az állatoknál, az állatoknál ugyanis szerinte nem párzanak azonos neműek.

A politikai karriert építő volt sportoló ellen bojkottot hirdettek az LMBT-közösség tagjai, a tiltakozás hatására Pacquiao ugyan nem változtatott álláspontján, de elnézést kért azoktól, akiket megbántott, és azt mondta, hogy hiba volt az állatokhoz hasonlítani őket, és nem akarta az LMBT-közösséget megsérteni, ő csak a Bibliát értelmezte.

A 37 éves Fülöp-szigeteki kijelentéseit a Nike közleményében iszonyatosnak nevezte, és azt írta, a cég minden területes ellenzi a diszkriminációt, és régóta támogatja az LMBT-közösséget. „Minden kapcsolatunkat megszakítottuk vele”, írták.

Pacquiao tavaly kikapott Floyd Mayweaterttől, és még utoljára az idén áprilisban ringbe lép Las Vegasban Timothy Bradley Jr ellen.

Európai körutazások

Őszi kalandok. Segítünk hogy megtalálja a legjobb ajánlatokat.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.