Hivatalos Manny Pacquiao visszatérése

2016.08.10. 15:43

Hivatalosan is bejelentette a visszatérést a korábban nyolc súlycsoportban is világbajnoki címet szerző és napjaink egyik legjobb ökölvívójának tartott Manny Pacquiao.

A filippínó áprilisban jelentette be visszavonulását, miután pontozással legyőzte Timothy Bradleyt. Pacquiaót utána beválasztották a Fülöp-szigetek-i szenátusba, de már aktív ökölvívó évei alatt is építette politikai pályáját, így eddig a törvényhozás alsóházának volt a tagja, visszavonulása óta pedig a mindennapi politikai teendőkben is részt vesz.

A 37 esztendős Pacquiao november 5-én fog visszatérni a ringbe, előtte a teljes edzőtábort a hazájában fogja elvégezni, hogy a felkészülés mellett a szenátusi feladatokra is jusson ideje.

Visszatérő ellenfele Jessie Vargas lesz, aki bár nem a legkomolyabb név a jelenlegi mezőnyben, ugyanakkor ő jelenleg a WBO váltósúlyú világbajnoka, vagyis ha Pacquiao legyőzi, akkor visszatérő meccsén rögtön a derekára csatolhatja azt a világbajnoki övet, melyet korábban hosszú éveken keresztül birtokolt.

„Igen, mindenben megegyeztünk és november 5-én a WBO váltósúlyú bajnok Jessie Vargas ellen fogok bokszolni.

A boksz a szenvedélyem és hiányzott az edzőterem, illetve a ring is.

Az ökölvívás a legfőbb bevételem, nem alapozhatok mindent a politikai jövedelmemre. Segítem a feleségem családját, a saját családomat és még ezeken kívül is rengetegen kérnek tőlem segítséget én pedig egyszerűen nem tudom őket elutasítani.”

Az összecsapásnak még nincs hivatalos helyszíne, de korábban Las Vegas és Dubaj is felmerültek, mint lehetséges befutók. 

Az ökölvívás világát folyamatosan  nyomon követheti az Index Corner 2 Corner nevű blogján .