Riói abszurd: a bunyós maga ellen fogadott, mégis nyert

2016.09.29. 15:03

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság megrótt két ír és egy brit bokszolót, amiért riói indulóként az olimpiai boksztornára kötöttek fogadásokat. A szabályok szerint tilos a saját sportágban fogadást kötni, még akkor is, ha a meccsek végkimenetelét nem próbálják meg befolyásolni.

A bunyósok, az 56 kilós Michael John Conlan, a 69 kilós Steve Gerard Donnelly és a 75 kilós Anthony Fowler nem kapnak komoly büntetést, csak a NOB egyik nevelőprogramját kell elvégezniük, ha ott akarnak lenni a 2020-as tokiói olimpián.

GettyImages-588542874

Conlan és Fowler a saját meccsére nem is fogadott, így náluk fel sem merülhetett a csalás esélye, de Donnelly ügye már kicsit rázósabb volt.

A bokszoló, még ha nyolcas kötésben is, de megfogadta, hogy kikap a mongol Tuvshinbat Byambától. Hát, nem nyert vele egy fillért sem, mert legyőzte ellenfelét. A NOB-nak egészen abszurd magyarázatot adott. Egyrészt nem is tudta, hogy tilos fogadni, mert ami papírt elé raktak, azt olvasás nélkül aláírta, másrészt esze ágában sem volt kikapni, egyszerűen csak bebiztosította magát. Úgy volt vele, hogy ha kiesne az olimpiáról, akkor legalább azt egy kis fogadási pénzzel kompenzálhatja.