Bokszelnök lehet Erdei Zsoltból

2017.02.13. 18:53

Erdei Zsolt lehet a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöke, és azt mondja, hogy ezt a szervezet jelenlegi vezetője, Csötönyi Sándor is támogatja, mondta az egykori olimpiai bronzérmes az m4sport.hu-nak.

„Azt ígérte, hogy átadja a stafétát nekem. Na most, olyan körülmények között, ahogy ő gondolja, ez nem fog működni, hiszen nincsen jogilag alátámasztva. Olyan nincsen, hogy egyszerűen az elnök lemond, mert más jogszabályok vonatkoznak erre a helyzetre. Ha ő ezt valóban komolyan gondolja, akkor nekünk rendkívüli közgyűlésen kell tisztújítást végeznünk, és meg kell szavaztatni az elnök kilétét” – derült ki az interjúból.

Erdei korábban azt mondta, hogy a hazai boksztársadalom kilencven százaléka támogatja, elvállalná az elnökséget, azóta pedig rengeteg pozitív visszajelzést kapott.

Csötönyi Sándor 1996 óta vezeti a szövetséget, jelenlegi mandátuma 2020-ig szól. A Nemzeti Sport hétfői számában úgy fogalmazott, valóban elgondolkodott a folytatáson, és tényleg beszélt Erdei Zsolttal a jövőről, de arról szó sincs, hogy őt nevezte meg utódjául, mert még nincs Csötönyi-kérdés, írja az MTI.

Csötönyi maga is megszólalt hétfő este az MTI-nek, ezt mondta: „Nem cáfolom a híreket, de kijelentem, hogy csak Erdei Zsolt javára vagyok hajlandó lemondani az elnöki posztról, mert benne megbízom, és becsületes, tisztességes embernek tartom."