Klicskóban már nincs meg a tűz, ezért vonult vissza

2017.08.04. 11:40

Ahogy azt mi is megírtuk, csütörtökön bejelentette visszavonulását a korábbi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok, Vlagyimir Klicsko. Az ügyben megszólalt menedzsere, Bernd Bönte is, aki támogatta a bokszoló döntését, szerinte Klicsko azért vonult vissza, mert már hiányzott belőle a tűz – írja a BBC.

Bönte a BBC Radio 5 live-nak adott interjújában beszélt a bokszoló hirtelen visszavonulásának okairól, ahol többek közt azt is megemlítette, hogy Klicsko mindig azt mondta, ha hiányzik belőle a motiváció, vagy nem kellően egészséges, akkor visszavonul majd. 

Vlagyimirnek semmit nem kell már bizonyítania, ő az ökölvívás történetének egyik legjobb nehézsúlyú bokszolója.

– tette hozzá Bönte, aki azt is megjegyezte, hogy a döntés ellenére az ukrán úgy gondolja, meg tudta volna verni Joshuát a sokak által várt novemberi visszavágón. A német menedzser elmondta, a végső döntés szerdán született meg, mikor egy étteremben Klicsko azt mondta, a gyomra és az esze is azt mondja neki, hogy ennyi volt. Az ökölvívó kifejtette, hogy remek karrierje volt, de nem akarja túlfeszíteni a húrt, Bönte pedig ezzel kapcsolatban azt mondta a rádióban, hogy szerinte ez a jó döntés és maximálisan támogatja Klicskót.

Arról egyelőre nem tudni, hogy mit fog csinálni a visszavonulása után, ezt az információt ugyanis gondosan őrzi az ukrán, bátyja, Vitalij azonban azt mondta, nemsokára válaszolni fog ezekre a kérdésekre, egyébként pedig úgy gondolja, hogy ebben is olyan sikeres lesz majd, mint amennyire a bokszban volt.

Vlagyimir Klicsko karrierjéről csütörtökön bővebben is írtunk, ezt itt olvashatják el.

 A Boksz Világszövetség (WBA) pénteki bejelentése szerint nehézsúlyú bajnokának, Anthony Joshuának a kubai Luis Ortizzal kell címvédő meccset vívnia. A 27 éves brit öklöző, aki a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) vb-övének is birtokosa, legutóbb április 29-én lépett ringbe, s akkor Londonban, a 11. menetben technikai KO-val verte az ukrán Volodimir Klicskót, a WBA és az IBO bajnokát. 

A WBA mostani közlése szerint Joshuának és Ortiznak harminc napja van a megegyezésre egymás elleni csatájuk ügyében. A brit eddigi mind a 19 profi meccsén győzött, kivétel nélkül kiütéssel, de veretlen a 38 esztendős Ortiz is, akinek mérlegét 27 sikeres mérkőzés alkotja, ezek közül 23-at nyert meg KO-val.