Nyáron tér vissza Tyson Fury

2018.04.12. 17:00

Június 9-én, Manchesterben lép ismét ringbe Tyson Fury, a britek korábbi nehézsúlyú bokszvilágbajnoka, akinek nemrég járt le az eltiltása –írja az MTI.

A 29 éves bokszoló még veretlen, 25 győzelme van a profik között, 2015-ben pedig Vlagyimir Klicsko legyőzésével igazi világszenzációvá vált, és megszerezte a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) öveit.

Utána aztán kétszer is lemondta a visszavágót, később pedig egy ellenőrzés során kokaint találtak doppingmintájában, a brit profi bokszért felelős szervezet pedig felfüggesztette versenyzési jogát.

Fury később egy interjúban beszélt arról, hogy mániás depresszióval küzd, ezért fogyaszt alkoholt és kábítószert, de állította, hogy teljesítményfokozót sosem használt, utalva ezzel arra, hogy egy mintájában anabolikus szteroidot találtak nála. Felfüggesztését egy kompromisszumos megoldásnak köszönhetően decemberben szüntették meg.

Az IBF, a WBA és a WBO övét jelenleg honfitársa, Anthony Joshua birtokolja, aki az amerikai Deontay Wilder legyőzésével szeretné begyűjteni a Bokszvilágtanács (WBC) címét is, ezután viszont akár a régóta vágyott Fury-Joshua meccsre is sor kerülhet majd.