Fury rendesen felhergelte Wildert az utolsó sajtótájékoztatón

2018.11.29. 11:07

December 1-jén csap össze egymással a nehézsúly korábbi világbajnoka, Tyson Fury, és a negyvenedik KO-ra készülő Deontay Wilder, az pedig már egy októberi sajtótájékoztatón is kiderült, hogy mindketten kiütéssel szeretnének győzni. Fury már akkor is bohócot csinált ellenfeléből, szerdán azonban még ennél is tovább ment a két bokszoló, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy összeverekedjenek a meccs előtti utolsó sajtóeseményen.

A közel ötven perces sajtótájékoztató akkor kezdett elmérgesedni, amikor a két bokszoló egymás szavába vágva kezdett el válaszolgatni a kérdésekre, így mire eljutottak odáig, hogy szemtől szembe kerültek egymással az emelvényen, mindketten eléggé felszívták magukat.

Ránézésre Wildert sikerült jobban felhergelni, szinte azonnal Fury arcába mászott, és azt üvöltözte, ígéri, hogy ki fogja ütni. Az angol csak mosolygott, aztán megint előhúzta legutóbbi trükkjét, és elkezdett jobbra-balra hajolgatni Wilder feje mellett. Az indulatok végül akkor szabadultak el, mikor az amerikai gesztikulálás közben belenyúlt Fury szemébe, mire az angol meglökte őt.

A két bokszolót még időben sikerült szétválasztani, úgyhogy végül nem verekedtek össze – meg hát amúgy szinte biztos, hogy a feltörekvő érzelmek mellett azért volt bőven tudatosság az egészben –, az incidens után viszont mindkét bokszoló külön is beszélt a médiának.

Wilder csak ideges, azért érezte úgy, hogy üvöltöznie kell velem, mert verekedni akart. Szerintem azt akarta, hogy megüssem, hogy ne kelljen kiállnia ellenem, de ezt a hibát nem fogom elkövetni. Nem fogom eldobni a pénzem ezért az idiótáért, aki tudja, hogy nem nyerhet, a viselkedése alapján pedig ez most már mindenkinek világossá vált.

– mondta Fury, hozzátéve, hogy Wilder egész csapata fent volt az emelvényen, míg ő csak az edzőjét vitte fel magával.

A sajtótájékoztató egyébként pont a harmadik évfordulóján volt annak, hogy Fury megverte Vlagyimir Klicskót, az angol pedig ezt sem felejtette el megemlíteni. Mint mondta, három éve egyértelműen megverte Klicskót, szombaton pedig ugyanezt fogja tenni Wilderrel is, és reméli, hogy a rajongók ugyanannyira fogják élvezni ezt a meccset, mint ő.

Szét fogom verni a pofáját. Sokan mondták, hogy Wilder kiütéssel, vagy Fury pontozással, de most megmondom, hogy ki fogom ütni őt.

– tette hozzá Fury, aki egyébként mentális problémáiról is beszélt, méghozzá tőle szokatlan komolysággal. Mint mondta, ő az emberek bajnoka, azoké a millióké, akik felnéznek rá, és mindent meg fog tenni, hogy inspirálja őket.

Egész karrierem során erre a pillanatra vártam. Amikor Fury megverte Klicskót, akkor volt a csúcson, de most eljött az én időm. Rengeteg érzés kavarog most bennem, két hete is készen álltam, most pedig már alig bírom kivárni, hogy ott legyünk a ringben.

– mondta Wilder, megjegyezve azt is, hogy valójában az ukrán saját magát verte meg azzal, hogy nem ütött eleget.

Fury és Wilder még egyszer találkoznak majd egyébként a meccs előtt a pénteki nyilvános mérlegelésnél. A 33 éves Wilder eddigi mind a 40 mérkőzését megnyerte, 39-et kiütéssel, a WBC-nél 2015 óta világbajnok, és címét eddig hét alkalommal védte meg.

A 30 éves Fury is veretlen még, Vlagyimir Klicsko legyőzése után azonban idén júniusig nem bokszolt, mert mentális problémákkal küzdött, ezt pedig drogokkal próbálta enyhíteni. Azóta egyébként kétszer meccselt, bár ebből az egyik inkább a boksz paródiája volt, mintsem igazi küzdelem.