A pufók Pusztító négyszer küldte padlóra a világbajnokot

2019.06.02. 09:38

Hatalmas meglepetést láthattak a nézők New Yorkban, ahol a három nagy szervezet (IBF, WBA, WBO) világbajnoki öveit birtokló nehézsúlyú Anthony Joshua kikapott egy beugrótól, Andy Riuztól.

Jarrell Miller lett volna a brit bajnok ellenfele, akit doppingvétségen értek, a mexikói származású, de amerikai állampolgár Ruiz kapott az alkalmon, és ugyan esélytelennek tartották - a rövid felkészülése miatt is -, a harmadik menetben kétszer leütötte a nála jóval sportosabb ellenfelét.

Miközben ahogy a videón is látható, egyszer ő is padlóra került, de rögtön jelezte, minden rendben.

A kicsit pufók Ruiz a hetedik menetben győzte le végül Joshuát, akinek ez volt az első veresége, akkor is kétszer rendítette meg. Előbb elkapta egy balossal, majd lerohanta, aztán a ring közepén találta el.

A mérkőzés vezetője beszüntette a küzdelmet, amin Joshua egy kicsit meg is lepődött a sarokban állva. De ki sem mozdult a kötelektől, mintha a kötelekre támaszkodva lett volna biztonságban.

A Pusztító becenévre hallgató 29 éves Ruiz ezzel berobbant a súlycsoport legjobbjai közé, 33. profi meccsén legnagyobb sikerét érte el. Joshua hamarosan visszavághat, a meccs várhatóan Angliában lesz.