Sport

Boksz

Blogok

Sakkmester
LIVE! - 20:15 - Világbajnokjelölti sakkversenyek Torontóban 2024-04-04 - 22 -Érdekességek a versennyel kapcsolatban - A versenyben Gukesh és Nepomniachtchi vezet 5,5/9 - Ma: 04-15 - X. forduló - Holnap szünnap
           A kilencedik forduló után Gukesh és Nepo vezeti a mezőnyt, 5,5/9 pontos teljesítménnyel - Pragg a harmadik, fél pont elmaradással - mögötte hárman: a két amerikai Caruana és Nakamura és Nakamura mumusa: Vidit következik 4,5 ponttal - A tegnapi versenynapot követően két beszédtéma foglalkoztatja a sakk-rajongókat: Vidit kiütéses meccse Nakamurával szemben - 2:0 az indiainak! - és Marghetis főbíró fellépése a kopogós cipős perzsával szemben - A főbíró parti közben figyelmeztette Firouzját, hogy jobb lenne, ha a sej-haján maradna, mert nagyon kopog a cipője a fapadlón - Ezt nagyon rossznéven vette a franciává lett iráni és arról panaszkodott, hogy kizökkentette koncentrációjából a bírói beszólás - Nem tudom, mi az igazság - lehet, hogy nyolc fordulón át nem kopogott igazán ez a cipő, vagy most a kilencedikben vette fel először - az viszont tény, hogy a koncentrációból kizökkent Firu nem tudta megnyerni előnyösebb állását Nepo-val szemben, így a bíró az orosznak kedvezett - Ma a tízedik fordulóra kerül sor ahol a két holtversenyes első: Nepo és Gukesh szembe kerül egymással - Jó szurkolást! Jó szórakozást! Ahogyan én látom: A 2024-es torontói sakk-világbajnokjelölti tornán az orosz és az indiai sakkozók előtt térdel a mezőny másik fele: Tudniillik, hogy az amerikai, a francia és az azerbajdzsáni sakkozók mindannyian élőpont vesztésre állnak a hatodik fordulót követően - Érdekesség, hogy tegnap az élőnyerők világossal játszottak a vesztőkkel szemben és 3:1 arányban nyertek - a színelosztás ma a holnapi pihenő nap előtt, az első kör utolsó fordulójában megváltozik - A vesztők játszanak világossal, a nyerők sötéttel - sztármérkőzésnek a Nakamura - Nepo parti igérkezik, Firouzja - Gukeshhel, Caruana - Pragg-gal, Abasov - Vidittel néz farkasszemet - Jó szurkolást! Jó szórakozást!.
Vitorlás tudattágítás
Tizenöt
A hétköznapok taposómalmában majdnem megfeledkeztünk róla, de aztán egy köszöntés eszünkbe juttatta: megint születésnapot ünneplünk itt a blognál. [...] Bővebben!