Hétvégén sportnap lesz Csillebércen

2012.10.03. 11:26

Kerékpározás, futás és túra a főszereplője a Mozgásvilág.hu Sportklub sportnapjának, mely a Csillebérci Szabadidőközpontban lesz október 6-án. Az eseményen élsportolók is lesznek, köztük a londoni olimpikon hegyikerekes, Benkó Barbara is.

A rendezvény célja a hegyikerékpározás, a terepfutás és a túrázás megismertetése a gyermekekkel, az idősebbek számára pedig a sportágakhoz kapcsolódó felszerelések és technikák tesztelése. Mindebben szakemberek, a sportágak kiválóságai segítenek, akik
tanácsadásban, sőt a tesztkörök vezetésében is részt vállalnak. Jelen lesz többek közt a Londonban 27. Benkó Barbara (Focus-MIG Team), illetve az olimpiai kvalifikációban részt vállaló Buruczki Szilárd (Kőbánya Merida TC), illetve Gerlei Tamás hegyifutó masters világbajnok.

A kerekeseknek egy 4,5 kilométer, a terepfutóknak 518 méteres, karbantartott, kijelölt erdei utat kell majd teljesíteniük. A rendezvény területén ingyenes gyorsszervíz várja a kerékpárral érkezőket, a gyermekek a számukra kijelölt ügyességi pályán is végigtekerhetnek.

Az ingyenesen látogatható esemény október 6-án, reggel tíz és délután öt óra között lesz a Csillebérci Szabadidőközpont, Budapest-Normaparkban (belépés a hátsó kapubejárón).