Vasárnap lesz a kerékpáros Salgó Kupa

2013.08.17. 10:33

Vasárnap hegyi, egyenként indításos országúti kerékpáros időfutam-versenyt rendez a Salgótarjáni Triatlon Klub a Somoskőújfalu és Salgóbánya közötti útvonalon. A 17. Mozaik –Salgó Kupára a szervezők idén is várják a hazai elitet.

A festői Salgó vár közelébe felvezető útvonal a kezdetek óta nem változott, csak a minősége, mert pár évvel ezelőtt új aszfaltcsíkot kapott a Somoskőújfalu és Salgóbánya közötti 3,8 kilométeres és 180 métert emelkedő szakasz.

Vinczeffy Zsolt és Kusztor Péter olimpikonként, valamint sokszoros magyar bajnokként taposta itt a pedált, ugyanúgy, mint Cziráki István, Szeghalmi Bálint, Remák Zoltán, Cador Rida, és rajtuk kívül a mára már több névváltozáson átesett Betonexpressz csapat teljes sora. Az ígéretek szerint idén sem nélkülözi a verseny a nagy neveket, Stubán Ferenc kíséretével ketten is itt lesznek az egyetlen olasz - magyar kontinentális csapatból, az Utensilnord Ora24.eu-ból. Lovassy Krisztián kétszeres magyar bajnok, londoni olimpikon, az Europe Tour ranglistán legutóbb 64. helyen álló, jelenleg legeredményesebb országútisunk is indul. 

Augusztus 18-án vasárnap 10 óra 30-kor rajtol el az első versenyző és utána egy percenként követik egymást a résztvevők. Nevezni 9 órától a helyszínen bárkinek lehet. Öt-öt korkategóriában két futam összesítése alapján külön értékelik az országúti és hegyikerékpárral induló férfiakat, és kerékpárfajta megkötés nélkül négyben a hölgyeket, utóbbiaknak, a gyerekeknek és szenioroknak csak egyszer kell teljesíteni a távot.