Lesz magyar az országúti kerékpáros vb-n

2013.08.18. 08:35

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nyilvánosságra hozta a szeptember 22-29. közötti, firenzei országúti kerékpáros világbajnokság résztvevő országait, csapatait és ezek létszámát. Az augusztus 15-ig tartó kvalifikációs időszak után biztossá vált, Magyarország, ahogyan az elmúlt években is, idén is ott lesz a férfi elitkategória mezőnyversenyében, ahová a legnehezebb bejutni, írja a velo.hu.

A nemzetek rangsorában a 49. helyen végeztünk a pontszámítások alapján, ezzel 1 főt delegálhatunk a 272 km hosszú futamba szeptember 29-re. A verseny végleges indulóját hamarosan kijelöli a szakági szövetség, de a pálya hegyes vonalvezetéséből adódóan, az egyetlen magyar kontinentális profi csapatban tekerő Kusztor Péter (Utensilnord) lehet a legesélyesebb résztvevő, aki már szerepelt jól világbajnokságban, a 2008-as varesei vb-n például öt órát töltött szökésben.

Nyolc olyan ország állhat rajthoz a maximális, 9 fős csapattal: Spanyolország, Kolumbia, Olaszország, Hollandia, Ausztrália, Franciaország, Lengyelország és Svájc.

A mezőnyversenyre kvalifikációt szerzett nemzetek az időfutamra is nevezhetnek versenyzőt, illetve a 23 év alattiak mezőnyében is számíthatunk magyar indulóra.