Magyar arany és bronz a tereptriatlon Eb-n

2013.09.12. 12:49

Az ausztriai Wolfgangsee-ben volt a tereptriatlon Európa-bajnokság, Szebeni Endre aranyat, Vass Benedek bronzérmet nyert.

 
 
 

Az elitkategóriában Poór Brigitta U23-világbajnok és Mester Bálint korosztályos világbajnoki bronzérmes indult, mindketten a X2S Haibike TEAM tagjai. Poór magához képest közepes úszás után nagyszerűen kerékpározott a 22 km hosszú, neki nem igazán kedvező pályán, a 6 km-es terepfutáson javuló formáját hozta, így végül 6. helyen ért célba.

Mester kockáztatott és a korosztályos éremesély helyett az elitkategóriában indult, ahol a kontinens legjobb profikkal állt a rajtvonalhoz. Minden távon egyenletesen teljesített, kicsit tartalékolt a végére a futása kiemelkedően jól sikerült, de a főállású sportolók teljesítményének eléréséhez még fejlődnie kell. Idejével a korosztályos verseny dobogóján állhatott volna, mégsem bánta: „Gyengébben sikerült, mint gondoltam, de erősödni kell még az elithez”

Szebeni Endre a 70-74 évesek között szerezte meg az aranyérmet, de a versenyen indultak még a 75-79 kategóriában is versenyzők. Vass Benedek első nemzetközi terepversenyéről bronzéremmel térhetett haza.

Száraz Dénes, aki színészi elfoglaltsága mellett készült a versenyre, a korosztályos országos bajnoki címe után a nemzetközi mezőnyben is bizonyított, 7. helyen ért célba az egyik legerősebb kategóriában.