Eltűnt a Vuelta-győztes bringás

2013.09.16. 13:03

A doppingellenőrök nem találták meg szállodájában a Vuelta-győztes amerikai Chris Hornert, írta a spanyol AS hétfő reggel.

Az amerikai doppingellenes szervezet által felkért spanyol ellenőrök hétfő reggel ellenőrizték volna a Radioshack bringását, szobájában nem találták, egy másik szállodába is elmentek, de ott sem jártak sikerrel. Csapata órákon át nem nyilatkozott, hol tartózkodhat a Vuelta-győztes.

A csapat délben már azt állította, hogy a doppingellenőrök mentek rossz szállodába, Horner ugyanis felesége hoteljében tartózkodott egész idő alatt. Hozzátették, már a vasárnapi szakasz előtt tudatták a USADA-val, hogy kerékpárosuk nem a csapattal száll meg, és a szervezetnek sokkal gondosabban kellene kezelnie az ilyen információkat.

A Velonation megszerezte a levelet, melyben értesítik a szervezetet.

Horner állítólag feleségével együtt már útban van az Egyesült Államokba. Ha nem tudja megmagyarázni, miért nem találták meg a doppingellenőrök, bajban lehet, akár tizennyolc hónapra is eltilthatják.

A 42 éves Christopher Horner minden idők legidősebb győztese lett a háromhetes körversenyek történetében. Az amerikai 37 másodperccel előzte meg Vincenzo Nibalit, és lett a Vuelta a Espana győztese.