Berágott a macska a bringásra, rátámadott

2013.09.25. 15:52 Módosítva: 2013.09.25. 15:54

Kutyák már többször okoztak bukást nagy kerékpárversenyeken, de most a firenzei világbajnokság időfutamán majdnem egy macska okozott balesetet.

Az időfutam-világbajnok a német Tony Martin lett.

A kolumbiai Rafael Infantino még be sem tudott igazán gyorsulni a rajt után, amikor egy macska futott át előtte az úton. Az állat megúszta, nem hajtott át rajta a bringás, de megbocsáthatatlan sértésnek vette, hogy keresztezték az útját, így visszatámadott. Nem járt sikerrel, hiába kapott Infantino lába után, a bringás már elhúzott.

Macskatámadás a kerékpár-vb-n

Martin harmadszor lett egyéni időfutam-világbajnok

Az 57,8 kilométeres időfutamot Tony Martin nagy fölénnyel nyerte. A német ezzel a szám új uralkodojává vált, sorozatban harmadik vb-jét nyerte. Martin négy nap alatt a második aranyát is megszerezte, a vasárnapi csapat időfutamon már az Omega Pharmával is győzött.

Az esélylatolgatások bejöttek, a firenzei futam Martin, az olimpiai bajnok Bradley Wiggins és a korábbi világbajnok Fabian Cancellara küzdelmét hozta. A pálya egy kisebb emelkedőtől eltekintve szinte teljesen sík volt, ez leginkább nagy áttételt hajtó Martinnak feküdt.

Hármuk közül Cancellara kezdett legerősebben, az első kilométereken Martinnak és Wigginsnek is adott néhány másodpercet, az első időmérőnél azonban már szinte századra ugyanannyit hajtott Martinnal.

A német óvatosan kezdett, de míg két ellenfele visszaesett, ő folyamatosan tudta tartani a tempóját, 24 kilométernél már 13 másodperccel vezetett. Cancellara biztos második volt, 21-et adott Wigginsnek. Martin fölénye egyre nyilvánvalóbbá vált, Cancellara pedig elfogyni látszott, az utolsó 15 km-en néhány másodpercre csökkent az előnye. A svájci elvileg technikásabb versenyzőnek számít Wigginsnél, de a firenzei utcákon kanyarogva sokat hibázott, újabb másodperceket kapott, végül hajrázva is csak harmadik lett. Martin ekkor már biztos győztesnek érezhette magát, 46 másodpercet vert Wigginsre.

Eredmények:

1. Tony Martin (Németország) 1:05:36.65
2. Bradley Wiggins (Nagy Britannia) + 46.09 mp
3. Fabian Cancellara (Svájc) + 48.34 mp
4. Vasil Kiryienka (Fehéroroszország) + 1:26.01
5. Taylor Phinney (USA) + 2:08.00