Armstrong dobozban adta át a bundapénzt

2013.12.13. 20:21

A korábbi országúti kerékpáros, Roberto Gaggioli szerint Lance Armstrong 1993-ban megbundázott egy versenyt, írja a Corriere della Sera.

Az 51 éves Gaggioli szerint a Thrift Drug Triple Crown philadelphiai szakasza előtt Armstrong százezer dollárt adott át neki. „Egy fiatal amerikai versenyző boldog karácsonyt kívánt nekem, és átadott egy süteményes dobozt. Százezer dollár volt benne, kisebb címletekben. Ez a versenyző Lance Armstrong volt" - idézi a lap Gaggiolit. 

Armstrong állítólag azt is hozzátette, hogy Gaggioli csapata már beleegyezett az egészbe. 

Az akkor 21 éves amerikai később megnyerte a verseny összes szakaszát és az ezzel járó egymillió dollárt, ami akkoriban csúcspénznek számított. Nem ez az első eset, hogy a Thrift Drug Triple Crownnal kapcsolatban felmerült a bundázás, 2006-ban az új-zélandi Stephen Swart eskü alatt vádolta, hogy Armstrong és egy másik csapattársa ötvenezer dollárral akarta megvesztegetni. 

A doppingolást korábban elismerő Armstrong novemberben azt mondta, hajlandó teljes őszinteséggel és részletességgel tanúskodni doppingos múltjáról egy független bíróság előtt, amennyiben garanciát kap, hogy tisztességesen kezelik az ügyét.