Szegedi hőségben edzett Ausztráliára, ez kellett az óriási sikerhez

2014.10.27. 19:26

Blazsó Márton óriási sikert ért el, az egyik legkeményebb többnapos hegyikerékpáros-versenyen, a Crocodile Trophy-n végzett az összetett ötödik helyén. A leghosszabb etapot pedig meg is nyerte.

Az Ausztráliában rendezett versenyen nagyon változatosak a körülmények, de ami szinte mindig biztosított, az a pokoli meleg és rengeteg szintemelkedés. Kávé-, banán- és papajaültetvényeken, folyókon át, tengerparti homokban is kellett tekerniük a bringásoknak.

Blazsó a legtöbb szakaszon az élmezőnyben ért célba, a hetedik, 127 kilométeres etapon nyerni is tudott. A nagy melegben több mint másfél perces előnnyel győzött. „Ez a legnagyobb siker a hegyikerékpáros karrieremben" – nyilatkozta a futam után. A hőség ideális körülményeket teremtett neki, otthon is hasonló körülmények között készült, Szegedet a napfény városának is nevezik, ő meg az edzéseit sokszor nagy melegben végezte.

A szakaszgyőzelemmel Blazsó az összetett ötödik helyére jött fel, és ezt a pozíciót meg is tartotta a kilencszakaszos verseny végéig. A győztes Greg Sawtól 52 perc 50 másodpercet kapott.