Armstrong már egy amatőrversenyt sem bír

2014.11.06. 22:59

Lance Armstrongnak már nehezére esik a kerékpározás, ritkán edz, és egy viszonylag rövid táv is kikészíti. Már nem olyan fontos számára a bicikli, még akkor sem, ha harcol büntetésének csökkentéséért.

Az élete végéig eltiltott kerékpáros alig talál olyan versenyt, ahol elindulhat (hivatalos, szövetség által felügyelt eseményen erre nincs engedélye), de ahol részt vesz, már ott sem teker igazán jó formában.

A francia L'edition du Soir egy Los Angeles közelében, rákbetegek megsegítéséért tartott túrán interjúzott az egykori sztárral. A Mike Nosco Bicycle Ride-on 125 kilométeres táv volt, egy profinak ez szinte semmiség, a körversenyeken ritkán vannak ilyen rövid szakaszok, de Armstrong már ezt is nehéznek találta.

„Nagyon kemény útvonal volt, sokkal durvább, mint vártam. Nem vagyok hozzászokva az ilyen mászásokhoz. Manapság már nem túl sokat edzek, jó, ha egyszer egy héten. És ha bringára ülök, akkor legtöbbször hegyikerékpárral megyek, és Austinban, ahol élek, nem is igazán dombos a terep" – magyarázkodott az egykori hegyimenő.

Armstrong azt is elmondta, már nem igazán követi, mi történik a profi kerékpárban, és barátja, Robin Williams halála óta ráeszmélt arra, hogy minél teljesebb életet kell élni, és ehhez a biciklizés már nem tartozik szorosan hozzá.

„Ha az egész életed a sportnak szenteled, akkor a karriered végén jössz rá, hogy nagyon sok mindenről lemaradtál. Ezt próbálom bepótolni, a gyerekekkel, utazással tölteni az időmet. És a rák elleni küzdelemre is fordítok időt."