Polony István az MKSZ új elnöke

2014.11.09. 10:15

102 klubból, rekord számú, összesen 81 jelent meg a Magyar Kerékpársportok Szövetségének november 7-i, rendkívüli közgyűlésén, ahol a nemrégiben lemondott elnök, Katona Kálmán és az egyik lemondott alelnök, Nagy Ádám helyére új tagokat választott a sportág.

Az elnöki tisztséget, a másik jelölt korai visszalépése után, Polony István nyerte el. A tagság egyhangúlag választotta őt meg Katona helyére. Polony 42 éves, üzletember, az OT Indrustries elnöke. Diplomáját az USA-ban szerezte. Nem versenyző, nem versenyszervező, nem a sportból él (és nem is tervez ezen változtatni), nem politikus és nem szakág elkötelezett, derült ki bemutatkozásából.

Az alelnöki tisztségre Tóth András, Molnár Dénes, Eisenkrammer Károly, Tóth Árpád és Böhm Lajos voltak a jelöltek, de a két Tóth és Molnár visszalépett a szavazás előtt. A klubok a bent maradt két alelnök jelölt közül végül Böhmnek szavaztak bizalmat.

Bővebben a közgyűlésről itt olvashat: http://www.velo.hu/beszamolo-polony-istvan-az-magyar-kerekparsportok-szovetsegenek-uj-elnoke.html