103 évesen a róla elnevezett hegyre ment

2014.11.28. 16:52

Robert Marchand nyughatatlan kerékpáros, a korosztályos világrekordokat felállító sportoló 103. születésnapján is nagyot teljesített. A róla elnevezett hegycsúcsot mászta meg biciklijén.

Marchand százévesen egyórás rekordot döntött, majd száz kilométeren is korosztályos csúcsot állított fel, 4 óra 17 perc 27 másodperc alatt tekerte le, ami még akkor is elég szép teljesítmény, ha más nem is nagyon próbálkozik vele ilyen idősen.

Az év elején újabb rekordot érte el, egy óra alatt 26,927 kilométert hajtott, saját korábbi eredményét írta felül. De még mindig tud találni új kihívásokat.

103. születésnapján, november 26-án is egy órát hajtott, nem is könnyű terepen. A róla elnevezett 911 méter magas Robert Marchand-csúcsra tekert fel egy csapat dalra fakadó bringás között. A körülbelül 10 kilométeres távon 450 méteres szintkülönbséget győzött le.

A csúcson pezsgőt bontott. A biztonság kedvéért azért orvosi ellenőrzésen is átesett.

103 évesen tekert fel a róla elnevezett hegyre

Azt mondta, félt, hogy átfagy, mert csak 15 fok felett szokott tekerni, és születésnapján csak 11 volt. Végül simán megküzdött hideggel.

Még vannak tervei, 105 évesen is biciklizni akar. „Az orvosom azt mondta, hogy csak folytassam, amit elkezdtem, csak ne ilyen keményen."