Úgy bukott, mint egy amatőr, oda a szezonja

2015.03.10. 15:21

Tom Boonen csúnyát bukott hétfőn a Párizs–Nizza első szakaszán, sérülése miatt a belga kerékpárosnak ki kell hagynia a szezon számára legfontosabb versenyeit. Több északi klasszikust elmulaszt, pedig azokon mindig favoritként indul.

Az első szakaszból már csak 18 kilométer volt hátra, amikor Boonen az üldözőcsoport végén elesett. Az előtte menő Garmin-bringás kerekére futott rá, próbálta ugyan kikapni a lábát a pedálból, de már nem menekülhetett. Egy versenytársát is magával rántotta.

Tom Boonen bukása a Párizs-Nizzán

Először úgy tűnt, kulcscsonttörése van, de a későbbi vizsgálatok kimutatták, hogy csak vállficama. Három-hat hetet azonban így is ki kell majd hagynia, emiatt nem indulhat kedvenc versenyein sem.

Boone versenyprogramjában a Párizs–Nizza után a belgiumi E3 Harelbeke (ezt ötször nyerte meg), a Gent–Wevelgem, és két nagy tavaszi klasszikus, a Flandriai körverseny és a Paris–Roubaix szerepelt. Ezek mindegyikén háromszor győzött. Igaz, az elmúlt két évben nem sikerült nagyot alakítania ezeken a versenyeken, 2013-ban is a Flandriai körversenyen elszenvedett bukás tett keresztbe neki.

Kedden az is kiderült, hogy már szerdán meg is műtik Boonent, ami után kérdéses, hogy mikor folytathatja a versenyzést.

A Párizs–Nizza első szakaszát Alexander Kristoff (Katyusa) nyerte, összetettben Boonen csapattársa, a világbajnok Michal Kwiatkowski vezet a prológon nyújtott teljesítményének köszönhetően.