Ha valaki fékez, dől a dominó: tucatnyi sérült

2015.04.09. 10:52

Alexander Kristoff a Flandriai körverseny megnyerése után sem pihen, továbbra is bombaformában van. Nyolc nap alatt hatodik győzelmét szerezte, a Sheldeprijsen is nyert. A hajrában azonban egy óriási bukás tarolta le a mezőnyt.

A Scheldeprijsről sokan azt tartják, hogy az egyik legveszélyesebb verseny, rendszeresek voltak a súlyos balesetekkel járó bukások. Több versenyző most is lemondta az indulást, kimondva-kimondatlanul azért, mert féltek.

Az utolsó kilométeren Sam Bennett és Andrea Guardini akadt össze, elestek, majd vitték magukkal Tom Van Asbroecköt is. A dominóeffektust nem lehetett megállítani, több tucatnyi kerékpáros a  földre került, a mögöttük érkezők pedig képtelen voltak továbbhaladni. Elöl csak 14 bringás maradt, közülük Kristoff hajrázott a legjobban. A norvég győztes szerint felesleges túlmisztifikálni a Scheldeprijs veszélyességét.

Tömegbukás a Scheldeprijsen

„Hogy miért van olyan sok bukás? Sokan gondolják úgy, hogy nyerhetnek, mert friss a lábuk. A legtöbbször ez az oka. Ez a verseny nem olyan nehéz, mint a többi, ezért van olyan sok friss láb. Mindenki nyerni akar. Nem gondolnám, hogy veszélyesebb lenne bármelyik versenynél. A bringások teszik veszélyessé. Idegfeszítő a sprintben, mikor mindenki harcol a pozícióért, és valaki, akinem szabadna fékezni, fékez. Nem akarsz veszíteni, ez teszi veszélyessé" – mondta Kristoff.