A hotelportás elintézte, hogy ne adjon doppingmintát a Tour-bajnok

2015.06.25. 10:23

A 2013-as Tour de France győztese, Chris Froome bejelentette, hogy idén kihagyott egy doppingellenőrzést. Nem a brit kerékpáros bújt el az ellenőrök elől, szállodai személyzet akadályozta meg a mintavételt.

Nagy-Britannia sportrajongóit most a kétszeres olimpia bajnok Mo Farah edzőjét ért doppingvádak tartják lázban. Az Alberto Salazart érő támadások miatt derült ki az is, hogy Farah a 2012-es olimpia előtt két versenyen kívüli ellenőrzést is kihagyott. Doppingvétségnek csak az számít, ha valaki egy éven belül háromszor nem veti alá magát tesztnek.

Froomre valószínűleg a Farah-t ért támadások miatt dönthetett úgy, beszámol arról, hogyan mulasztott el egy ellenőrzést.

„Volt egy pár pihenőnapom, így egy olaszországi hotelbe mentünk a feleségemmel. Aztán amikor lementünk reggelizni, ezzel fogadott a személyzet. «Oh, itt voltak a doppingellenőrök reggel, hogy teszteljenek, de az a mi alapelvünk, hogy senki nem zavarhatja a vendégeinket.» Reggel hétkor érkeztek az ellenőrök a hotelbe, de nem engedték fel őket a szobánkhoz, sőt még azt is megtagadták, hogy felhívjanak telefonon. Elég frusztráló  volt. Fellebbeztem a szervezetnél, de végül minden felelősséget vállalnom kellett. Előrelátóbbnak kellett volna lennem, és tudatni a hotellel, hogy ellenőrzést kaphatok. Megtanultam a leckét."