A sárga trikós bringáját is szétkapták, van-e benne rejtett motor

2015.07.24. 08:55

Bár még sosem bukott le senki mechanikai doppinggal, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség rendszeresen ellenőrzi a bringákat is, nehogy valaki rejtett motoros rásegítéssel csaljon. A Tour de France-on Chris Froome kerékpárját is átvilágították.

A Tour 18. etapja után hat versenyző kerékpárját vizsgálták át. A verseny összetettjét vezető Froome mellett csupa nagy név bringáját szerelték szét. A szakaszgyőztes Romain Bardet, Peter Sagan, Nairo Quintana, Joaquim Rodriguez és Pierre Rolland is az ellenőrzöttek között voltak.

A Touron ez volt a negyedik olyan vizsgálat, amikor célzottan kerestek rejtett motorokat. Természetesen most sem találtak semmit. A doppingolással sorozatosan megvádolt Froome nem csinált nagy ügyet belőle, hogy a bringáját is ellenőrzik.

„Igen, az én kerékpáromat is ellenőrizték, és örülök is ennek. Nekik valószínűleg minden pletykát hatástalanítaniuk kell. Azt hiszem, a legtöbb vádaskodás a közösségi médiából érkezik, de azok nem alaptalanok, mert létező technológiáról van szó” - nyilatkozta a sárga trikós a Cyclingnews.com-nak.

Az ellenőrzéskor a csapatok szerelőit arra kérték, hogy a középcsapágyat távolítsák el. Ezután egy mobiltelefonnal összekapcsolt mini kamerát toltak az ellenőrök a kerékpárvázba. A műveletről a katyusás sajtós, Philippe Maertens egy képet is posztolt a Twitteren.