Lövöldözés a Touron: autós hajtott a kordonba, majd elmenekült

2015.07.26. 11:51 Módosítva: 2015.07.26. 13:51

Komoly incindenssel indult a 2015-ös Tour de France utolsó szakaszának napja, ugyanis Párizsban a Concorde térnél egy autós nagy sebességgel az előre felállított kordonba hajtott, majd miután a rendőrök tüzet nyitottak rá, elmenekült.

Az eset az első hírek szerint reggel 8 körül történt, de ezt később a francia rendőrség szóvivője 11-re módosította. Ő erősítette meg azt is, hogy az autós épp a kordont felállító rendőrök közé hajtott, akik megpróbálták megállítani, majd amikor menekülni kezdett, rálőttek az autó kerekére.

A Daily Mail szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy az autós egy baleset után próbált meg elmenekülni, a rendőrök pedig hiába próbálták megállítani. A BBC annyival egészítette ki ezt az értesülést, hogy egy parkoló autónak ütközött neki az elkövető, ők úgy tudják, hogy könnyen lehet, hogy egy átmulatott éjszaka után történt a baleset.

A rendőrség közlése szerint a menekülő autóban ketten ültek, a legfrissebb hírek szerint senki nem sérült meg a lövöldözésben, az autó sofőre és utasa jelenleg szökésben van.

A BBC helyszíni tudósítója azt közölte,

kizártnak tartja, hogy terrortámadásról legyen szó.

Ezt erősítette meg a francia rendőrség egyik szóvivője is, aki a Reutersnek nyilatkozta a következőt: „Ez egy kisebb incidens, aminek nem a Tour de France volt a célpontja. Szó sincs terrortámadásról, egyszerűen csak valaki nem működött együtt a rendőrséggel, számtalan ilyen eset van nap mint nap.”

Thierry Gouvenou, a Tour versenyigazgatója azt nyilatkozta az AP hírügynökségnek, hogy egyelőre úgy látja, a reggeli esetnek nem lesz hatása a versenyre, gond nélkül meg tudják rendezi a városon belüli részét a szakasznak.

Párizsban a Charlie Hebdo szerkesztőségét ért támadás óta fokozott a rendőri jelenlét, az incidens után a Concorde térhez is rengeteg rendőr érkezett, akik jelenleg is keresik az autót és a két embert, aki benne ült.

A Tour utolsó szakaszán szokás szerint óriási tömeget várnak Párizsba a Concorde tér és a Champs-Élysées környékére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport