Az UCI-ellenőrnek tetszet a Tour de Hongrie

2015.08.11. 16:37

Laurent Idelot, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség ellenőre szerint a vasárnap véget ért Tour de Hongrie biztonságos és szabályos volt.

A francia sportdiplomata - akinek következő feladata a jövő szombaton kezdődő Vuelta a Espana ellenőrzése lesz - a szervezőknek adott interjújában azt nyilatkozta, számára a legnagyobb öröm az, ha tanácsaival segíteni tud, és elmondása szerint "Magyarországon a szervezők, a közreműködők és a versenybírók is nyitottak voltak erre".

Idelot kifejtette, vannak olyan versenyek, amelyekről csak a munka emlékét viszi magával, de a "Tour de Hongrie más volt, úgy érzem, ez az ország és ez az esemény a szívemben marad" - tette hozzá.

Az idén 90 esztendős Tour de Hongrie - amelyet hétéves szünet után rendeztek meg újra - olimpiai kvalifikációs kerékpárverseny nemzetközi mezőnye hat nap alatt 700 kilométert tett meg a szombathelyi rajttól a Budai Várban rendezett befutóig, a 96 fős mezőnyből 75-en tekerték végig a teljes távot.

Összetettben a luxemburgi Tom Thill diadalmaskodott a szlovén Andi Bajc és az új-zélandi James Early előtt. Thill a Tour de Hongrie történetének első luxemburgi győztese lett.

A végelszámolásnál Lovassy Krisztián lett a legjobb magyar (8.), rajta kívül Kusztor Péter (11.), Vígh Zoltán (13.), Ábrók Norbert (18.), Rózsa Balázs (19.) és Filutás Viktor (20.) tudott bekerülni az első húsz közé. (MTI)