Tombolt, rugdosott a Vueltán elcsapott bringás

2015.08.30. 10:52

Peter Sagan a Vuelta a Espana nyolcadik szakaszának egyik favoritja volt, de egy kisérőmotoros miatt nagyot bukott és megsérült. A Tinkoff-Saxo kerékpárosa még a pályán levezetette az indulatait.

Már csak nyolc kilométer volt a szakaszból, amikor Sagan földre került. Arról nincs felvétel egyelőre, hogyan bukott el, de arról igen, hogy tombolta ki magát teljesen jogosan. Sagan mindenkivel üvöltözött, aki elé került, a hozzá érkező orvosi autóra is rácsapott, majd egy egy mellette megálló motort és saját kerékpárját is megrugdosta.

A bukásban csúnya sérülést szerzett, bal combjáról nagy területen lehúzta a bőrt, véres sebekkel és ronggyá szakadt nadrággal gurult be a célba.

Az idei szezonban nem az első eset, hogy verseny közben kísérőautók vagy -motorok okoznak baleseteket. A Flandriai körversenyen és a Clasica San Sebastianon is volt ebből már gond.

A Vuelta szervezői később bejelentették, hogy a balesetet okozó motoros nem kísérheti a továbbiakban a mezőnyt. Peter Saganra közben háromszáz svájci frankos büntetést róttak ki viselkedése miatt.

A Tinkoff-Saxo pedig azt fontolgatja, hogy jogi útra terelik az ügyet. Felelősségre vonnák a baleset okozóit.

Sagan fel is adta a Vueltát, a csapat közleményében az áll, hogy ugyan nem súlyosak a sérülései, de biztonságosan nem tudna már versenyezni.