Egy magyar BMX-es megcélozza a riói olimpiát

2016.01.15. 14:27

A BMX-krosszban versenyző Szoboszlai Patrik megcélozza a riói olimpiát, hogy kijusson, a világbajnokságon kell nagyot mennie, írja a Bikemag.

A 23 éves Szoboszlai tavaly egy hónapot edzőtáborozott az olasz válogatottal, és ott olyan technikai tudást szedet össze, amellyel előrébb léphet a mezőnyben. Itthon nincsen olyan technikás pálya, mint amilyenek a világkupákon vannak, de Szoboszlai mindenkitől igyekszik ellesni valamit.

„Sajnos a szakágban Magyarország nincs jó helyen az UCI ranglistán, viszont a vb-ről van lehetőség kijutni az olimpiára, ahol a legjobb négy nemzet, amely még nem kvalifikálta magát, vb-eredménye alapján kijuthat. Ebben az összevetésben azok az országok, akik már ranglista alapján kvalifikálták magukat, nem vesznek részt, márpedig a top helyezéseket a világbajnokságon is ők fogják elvinni. Így egy szerényebb, de erős helyezés kvalifikációt érhet. Úgy gondolom, hogy nagyon kemény munkával elérhető a kijutás" – mondta Szoboszlai.

„Hamarosan közeledik a szezon, február elején már Oroszországban lesz versenyünk, így a verseny előtt két héttel változtatnunk kell az edzésprogramon. El kell kezdeni nagyobb frekvenciájú, nagyobb intenzitású gyakorlatokat csinálni, kicsit a súlyt visszavenni, az áttételt visszatenni, lejtőn lefelé sprintelni és minden mozdulatot felgyorsítani és felerősíteni. A technikai edzés is nagyon fontos, most például Szlovákiába járunk egy fedett pályára a válogatottal."