Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Egy magyar hegyikerékpáros ott lehet a riói olimpián

2016.02.23. 13:18

Magyarország várhatóan egy olimpiai kvótát szerez hegyikerékpárban Bogár Gábor, a Waberer's evopro MTB Team sportigazgatója szerint, írja az MTI.

A csapat sajtótájékoztatóján elhangzott, a május 25-én záruló kvalifikációs ranglistába a nemzetek három legjobb bringásának eredménye számít bele, és az akkori rangsor első 24 országa indíthat majd versenyzőt Rio de Janeiróban. A magyaroknak arra van esélyük, hogy az egy kvótát jelentő 14-24. hely között végezzenek.

Bogár Gábor kifejtette, a kétéves kvalifikáció első, 2014-2015-ös időszakában a 23. helyet szerezték meg a magyarok, a tavaly májusban indult második idényben pedig jelenleg a 16. helyet foglalják el.

„Mivel a két pozíció átlagát veszik majd, így jelenleg kvalifikációs helyen állunk" – állapította meg a sportvezető, aki hozzáfűzte, amennyiben nem jön közbe sérülés vagy betegség, jó esély van arra, hogy a záráskor a legjobb húsz között legyenek a magyarok.

A Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnökségének döntése alapján a ranglistán jelenleg 52. Juhász Zsolt és a 60., már két olimpiát megjárt Parti András között dőlhet el - a három előre kijelölt verseny eredményei alapján –, hogy ki utazik Rióba.

Ők, csapattársaikkal együtt a sajtótájékoztató után egyenesen a Liszt Ferenc Repülőtérre vették az irányt, ahonnan Ciprusra repülnek, ahol a hét végén, majd egy hétre rá is olimpiai kvalifikációs pontokért indulnak harcba. Ezután Törökországban, Szerbiában, aztán a májusi, svédországi Európa-bajnokságon és egy németországi világkupán tekernek tovább Rióért.

Simonyi Ákos csapatmenedzser bejelentette, hogy a magyar elektromos buszok gyártásáról ismert evopro cég állt a klub mögé névadó szponzorként. Hozzátette, a 2010-ben alakult csapatuk az elmúlt években folyamatos fejlődést mutatott, hiszen a legjobb hazai profi hegyikerékpárosokat tömöríti.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!