Ákos, Bátor
1 °C
12 °C

Lerepült az útról, 12 métert zuhant, túlélte a kerékpáros

2016.02.29. 16:35

Arnold Fiek furcsa balesetet szenvedett a Lugano GP nevű kerépárversenyen. A bringás 12 métert zuhanás után egy tóban kötött ki. Élve megúszta.

A Christina Jewelry csapatban tekerő bringás már a verseny elején balesetet szenvedett. Egy kanyarban megcsúszott, felment a járdára, majd egy korláton átesve érkezett a tóba. Nagy szerencséjére nem ütötte meg magát, pedig a meder és a part is sziklás volt.

Fiek kiúszott a vízből és a hídszerkezet aljára kapaszkodott fel, majd a szervezők csónakkal mentették ki onnan, hogy kórházba szállítsák. A német kerékpáros pár horzsolással és egy kisebb csípőtöréssel megúszta a zuhanást.

A Gazzettának elmondta, miután megcsúszott megpróbált megkapaszkodni a védőkorlátban, de nem tudott.

„Végig eszméletemnél voltam, nagyon szerencsés voltam. Ha beverem a fejem, nem lennék ilyen jól. Az első pillanatban arra gondoltam a vízben: Itt a vég. Nem tudhatod. Aztán kiúsztam a partra, kijöttem a vízből, és nem voltam nagyon rosszul. De ahogy ott voltam a falon, már nem tudtam mozogni. Szerencsére nem volt olyan rossz. Azt hiszem, ez egy szerencsés nap."

A Lugano GP-n Eduardo Zardini is súlyos sérülést szenvedett, négy csigolyája tört el, miután nagy sebességgel falnak ütközött.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!