Lerepült az útról, 12 métert zuhant, túlélte a kerékpáros

2016.02.29. 16:35

Arnold Fiek furcsa balesetet szenvedett a Lugano GP nevű kerépárversenyen. A bringás 12 métert zuhanás után egy tóban kötött ki. Élve megúszta.

A Christina Jewelry csapatban tekerő bringás már a verseny elején balesetet szenvedett. Egy kanyarban megcsúszott, felment a járdára, majd egy korláton átesve érkezett a tóba. Nagy szerencséjére nem ütötte meg magát, pedig a meder és a part is sziklás volt.

Fiek kiúszott a vízből és a hídszerkezet aljára kapaszkodott fel, majd a szervezők csónakkal mentették ki onnan, hogy kórházba szállítsák. A német kerékpáros pár horzsolással és egy kisebb csípőtöréssel megúszta a zuhanást.

A Gazzettának elmondta, miután megcsúszott megpróbált megkapaszkodni a védőkorlátban, de nem tudott.

„Végig eszméletemnél voltam, nagyon szerencsés voltam. Ha beverem a fejem, nem lennék ilyen jól. Az első pillanatban arra gondoltam a vízben: Itt a vég. Nem tudhatod. Aztán kiúsztam a partra, kijöttem a vízből, és nem voltam nagyon rosszul. De ahogy ott voltam a falon, már nem tudtam mozogni. Szerencsére nem volt olyan rossz. Azt hiszem, ez egy szerencsés nap."

A Lugano GP-n Eduardo Zardini is súlyos sérülést szenvedett, négy csigolyája tört el, miután nagy sebességgel falnak ütközött.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport