Mária
-6 °C
-2 °C

Már megint elcsaptak egy bringást verseny közben

2016.02.29. 10:45

Egyre nagyobb problémát jelent, hogy a kerékpárversenyeken a kísérőautók és -motorok veszélyeztetik a bringások életét. A vasárnapi Kuurne–Brüsszel–Kuurne versenyen megint elcsaptak egy kerékpárost, ráadásul egy orvosi motoros.

Hétvégén Hollandiában és Belgiumban elkezdődött a kerékpáros szezon, a legjobbak az Omloop Het Niewsblaadon és a Kuurne–Brüsszel–Kuurne-n kezdik élesíteni a formájukat az igazi tavaszi klasszikusokra. 

Szombaton az Omloopot a belga Greg Van Avermaet nyerte, jól időzített hajrával előzte meg a világbajnok Peter Sagant.

A belga versenyen Jasper Stuyven lepte meg a mezőnyt, sikeres szökéssel szerezte meg a győzelmet. Az eddigi szezonban nagyot teljesítő Alexander Kristoff csak a második helyért sprintelhetett.

Stig Broeckxnek erre esélye sem volt, mert 34 kilométerre a cél előtt elütötte az orvosi motoros. A Lotto Soudal kerekese szépen lassan kivált a bolyból, de a mögüle startoló motoros ezt nem akarta észrevenni, elsodorta a bringást. Broeckx a földre került, alig akarta elhinni, hogy ez történt vele. Még visszaszállt a kerékpárjára, de hamarosan feladta a versenyt. Később kiderült, kulcscsontja és bordája is eltört.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!