Fél perc alatt 11 kulaccsal tömte ki magát

2016.07.13. 11:51

A vízhordó a kerékpársportban nem csak átvitt értelemben az, minden csapatban megvan az a pár ember, aki kiszolgálja a többieket. A Lotto Soudal kerékpárosa, Adam Hansen egy a Tour de France-on készített videón megmutatta, milyen gyorsan ki tudja tömni magát valaki kulacsokkal.

Adam Hansen nem a legeredményesebb kerékpáros a mezőnyben, de kétségkívül kiemelkedő alakja, egymás után 14 Grand Tourt (Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana) teljesített, és most teker a tizenötödiken. Nemcsak azért válogatják be a csapatba újra és újra, hogy egyre szebb legyen a rekordja, nélkülözhetetlen láncszem.

Bár szökésből képes szakaszokat is nyerni, elsődleges feladata, hogy segítse társait. Fogja a szelet, jó pozícióban vigye el a hajráig a csapat sprinterét, André Greipelt, és hátramaradva a kísérőautóhoz szállítsa el a többieknek a kulacsokat és frissítőket.

Egy belsőkamerás felvétel éppen ezt mutatja be, milyen rövid idő alatt pakolja fel magát Hansen. Fél perc alatt 11 kulacsot tett a kerékpárjára, dugott be a zsebeibe vagy a meze alá, mindezt úgy, hogy negyvenes tempóval hajtott közben. A csapat a videón fel is teszi a kérdést, hogy ez a kulacsfelvevő gyorsaság világrekord lehet? Biztos, ami biztos, még egy tizenkettediket is elrakott, és azzal jó szokás szerint húzatta magát néhány métert.