Elszállt az agya, kordont rántott a sprintelő bringások elé

2016.09.05. 17:25

A kerékpárversenyeken mindig vannak magukról megfeledkezett szurkolók, akik bukást okoznak azzal, hogy a bringások elé ugrálnak, de olyan brutális támadás még a kerékpár hőskorában sem nagyon lehetett, mint amilyen a Tour Cycliste Antenne Reunion versenyen történt hétvégén. Egy férfi a kordont húzta ki a bringások elé, akik óriásit estek nem sokkal a cél előtt.

A Réunion szigetén rendezett körverseny első szakasza már az elején sem volt problémamentes, és ez okozta a későbbi ámokfutást.

Az egyik részhajrában Enzo Bernard és Jonathan Boyer küzdött egymással, amikor a kordonnak ütköztek. Mindketten és néhány néző is megsérült. Bernardot ki is zárták a versenyből veszélyes sprint miatt. A kerékpáros később azt állította, hogy Boyer volt a hibás, aki ráfogott ellenfele kormányára. 

Boyer fejsérüléseket szenvedett, és néhány bordája is eltört. Az apja a bukás után arra kérte a szervezőket a Linfo.re információi szerint, hogy állítsák meg a versenyt. A rendezők azonban a folytatás mellett döntöttek.

Boyer apja erre dühbe jött, és később sem csillapodott. Az utolsó körben, a célegyenesben hirtelen a hajrázó boly elé rántotta ki a kordont. Az elöl lévő bringásoknak nem volt esélyük kikerülni, ketten is nagyot repültek. Brad Potgieter a kulcscsontját törte az esésben, David Rivière is megsérült.

A bringásokat buktató Boyert a szervezők 300 euróra büntették, a rendőrök is kikérdezték, de elengedték. Az ügyben továbbra is nyomoznak.