Zseniális settenkedés bringán, 60-as tempóval

2016.09.22. 11:33

Peter Sagan érzéke a kerékpáros taktikához és az időzítéshez megkérdőjelezhetetlen, váratlan húzásokkal képes versenyeket nyerni. Az Eneco Tour harmadik szakaszát is a semmiből nyerte.

Sagan idén már tizenkét verseny nyert, ő az első profi országúti kerékpáros, aki egyszerre világ- és Európa-bajnok. A vasárnap először rendezett Eb-t is jól időzített támadással nyerte. Nem pihent sokat, hétfőn már az Eneco Touron indult, és harmadik lett az első szakaszon. Kedden az időfutamon is jól szerepelt, a nyolcadik időt tekerte a 9,6 kilométeres távon, szerdán pedig már szakaszt is tudott nyerni.

A 186 kilométeres etapon egy ötfős szökevénycsoportnak az utolsó kilométerig jó esélye volt a győzelemre, de ekkor nagy taktikázás kezdődött, amivel a tempójuk is nagyon leesett, idejük sem volt észbe kapni. Utolérte a csoportot a mezőny. 

A sprinterek nem kaptak klasszikus felvezetést, a kicsit széteső bolyban szinte mindenki csak magára hagyatkozhatott. A céltól száz méterre Sagan nem volt túl jó pozícióban, a korlát mellé volt beszorítva, de hihetetlenül finom manőverekkel és kigyorsítással előrekúszott ellenfelei között, és behúzta a futamot. Olyan, síkon nagyon gyors sprintereket vert meg, mint Marcel Kittel, André Greipel vagy Alexander Kristoff.

Győzelmével az összetettben a második helyen áll, Rohan Dennis nyolc másodperccel van előtte.