Kulaccsal büntetett a vb-futam közben az ideges bringás

2016.10.17. 11:54

A hőségben rendezett országúti kerékpár-vb-n minden csepp víznek örülhettek a versenyzők, de az egyik német bringás nem jó fejségből locsolta arcon belga ellenfelét, egyszerűen kiakadt a taktikus lassításon.

A vasárnapi dohai mezőnyverseny egyik kulcsmomentuma volt, amikor egy oldalszeles szakaszon a belga válogatott szétszedte a mezőnyt, és egy 26 fős csoport meglépett. A második csoportban több esélyes is ott ragadt.

A német John Degenkolb próbált üldözést vezetni – ha felzárkóznak, elvileg André Greipel és Marcel Kittel esélyes lehetett volna a hajrában – , és a csoport élére állt. Nem sok sikerrel. Mikor hátrapillantott, azt vette észre, hogy megszakadt a sor. Egyedül maradt, mert a belga Jens Debusschere ment mögé és visszafogta a tempót. Debusschere csak azt csinálta, ami minden kerékpáros taktikai könyvben benne van, lassított, hogy az első csoportban tekerő csapattársainak nagyobb esélye legyen nyerni.

Ez egyáltalán nem tilos, Degenkolb mégis teljesen kiakadt, bevárta a belgát, kiabált vele, majd kulacsából lelocsolta vízzel.  Debusschere nyugodt maradt, csak letörölte az arcát. Degenkolb valószínűleg túlvállalta volna magát az üldözés vezetésével, mert 40 kilométerre a céltól feladta a versenyt, kikészült a hőségtől. 

A belgák egy bronzéremnek örülhettek, Tom Boonen hajrázott közülük legjobban az élcsoportból.