A Barca-fordítás adott hitet a bringás bevállalós győzelméhez

2017.03.10. 12:38

A Tirreno–Adriatico csütörtöki, második szakaszát a brit Geraint Thomas (Sky) bátor szökéssel nyerte. A verseny után elmondta, hogy a Barcelona 6-1-es BL-győzelme inspirálta.

Geraint Thomas a 229 kilométeres szakaszon a céltól öt kilométererre indította az akcióját. A ritmusváltását még hárman átvették. Bob Jungels (Quick-Step), Jonathan Castroviejo (Movistar) és az összetettben vezető Damiano Caruso (BMC) is megpróbált tapadni rá. Néhány száz méter után viszont megtorpant ez a hármas, nem nagyon tudtak megegyezni arról, ki mennyit vállaljon a vezetésből.

Thomas nem taktikázott, kihajtotta magát a hátralévő pár kilométeren. Húsz másodpercre is meglógott, végül a célban maradt neki kilenc, a második helyre Tom Dumoulin (Sunweb), a harmadikra Peter Sagan (Bora) jött be. A negyeddiként érkező Greg Van Avermaet (BMC) pedig átvette az összetettben az első helyet csapattársától.

A Sky csapatnak a nyitó csapatidőfutam nem sikerült igazán jól, kerékproblémáik is voltak Thomaséknak, így nem sok esélyük maradt arra, hogy a verseny végén megnyerje valamelyikük az összetettet. De így is találtak inspirációt.

„Láttuk tegnap este a Barcelona eredményét, és ez megmutatta, bármi megtörténhet a sportban. Agresszívek akartunk lenni, és mindennap a legjobban versenyezni. Nekem ma megvolt az esélyem, és szerencsém volt, hogy élni tudtam vele. A Barcelona nulláról indul a negyeddöntőben, mi nem, de soha ne mondd, hogy soha" – nyilatkozta Thomas.