Hatalmas bukások és agyrázkódás a Tour de Hongrie 3. szakaszán

2017.06.30. 19:41 Módosítva: 2017.06.30. 19:52

Nagy bukások nehezítették a mezőny dolgát a 2017-es Tour de Hongrie 3., Paks és Cegléd közti szakaszán, amely szoros sprintbefutóval ért véget.

A bukásokba belekeveredett a versenyben legjobb helyen álló magyar, Peák Barnabás is, ő 50 km-rel a cél előtt bukott, a sérüléseit – javarészt csúnya horzsolásokat – a szakasz után mentősöknek kellett ellátni.

Peák még így is jól járt, a 36. km-nél történ bukás ugyanis súlyosabb volt, az eritreai Awet Habtom Teklét mentő vitte a dunaújvárosi kórházba agyrázkódás miatt, négy magyar versenyző - köztük a háromszoros olimpikon hegyikerékpáros Parti András - és egy szerb pedig feladta a versenyt.

Leszámítva a bukásokat viszont nem volt komoly akadály a mezőny előtt, az egész 176 km-es szakaszon csak 140 méter volt a teljes szintkülönbség, végig síkon mehettek. A végére minden szökevényt sikerült befogni, a szoros befutót pedig a finn Matti Manninen nyerte.

Az összetettben viszont visszavette az első helyet az ausztrál Scott Sunderland, aki 4 mp-cel vezet a szlovén Ziga Jerman és 9 másodperccel a magyar Peák Barnabás előtt.

Szombaton a Karcag és Miskolc közötti 177 km-es, utolsó előtti szakasz jön egy első kategóriás emelkedővel, majd vasárnap a 112 km-es Jászberény-Budapest szakasszal zárják a magyar Tourt.

(Index/MTI)