Nibali állva hagyott mindenkit, de Froome vezet

2017.08.21. 17:58

A Vuelta a Espana idén elég korán a hegyek közé ért, a harmadik szakasz végén Andorrában tesztelték egymást a favoritok. Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) az utolsó kilométeren lépett meg a többiektől, megnyerte a hajrát, de az összetettben Chris Froome (Sky) áll már az élen.

A 158,5 kilométeres szakaszon két első kategóriás hegyen is átment a mezőny, de az utolsó 12 kilométer lett döntő. A Sky az utolsó emelkedőn támadást indított és elég jól megrostálta a mezőnyt, nagyjából tizenöten maradtak a csak az élcsoportban. A favoritok közül Nibali, Fabio Aru, Esteban Chaves, Romain Bardet is tartotta a tempót, de az utolsó versenyén tekerő Alberto Contador elég hamar leszakadt, mostani formájában nincs sok esélye a dobogóra.

Froome az emelkedő tetejéhez közeledve még egyszer tempót váltott, és erre már csak Chaves tudott gyorsan reagálni, el is mentek tíz másodpercnyire. Ez az előny azonban nem volt elég a néhány kilométernyi lejtmenetben, újra összeállt az esélyesek sora az utolsó kilométerre.

A céltól hétszáz méterre Nicholas Roche robbantott, de nem tudott komoly előnyt kiharcolni. Amikor utolérték, Nibali egy pillanatra sem lassított, a kicsit kiváró ellenfelei mellől kirobbant, és már nem is lehetett megfogni a célig.

A második helyen David De La Cruz érkezett, a harmadikon pedig Chris Froome gurult be a célba, aki a három bónuszmásodperc segítségével már az összetettben is vezet. De La Cruz előtt két másodperc előnye van.  Nibalinak tíz, Chavesnek tizenegy másodperc a hátránya.