Egy 18 éves lány a legkeményebb bringás, vérben úszó lábbal fejezte be a vb-t

2017.09.19. 18:20

Az országúti kerékpáros világbajnokság hétfői időfutam a brit Lauren Dolan csúnyán megsérült, de nyílt sebei ellenére visszaült a kerékpárjára és befejezte versenyét.

A junior versenyben induló Dolan egészen jól kezdett, az első ellenőrző pontnál a legjobb tízben volt. Nagyjából féltávnál azonban egy kátyú miatt elesett, a jobb oldalát húzta le a burkolaton. Combját és térdét véres sebek borították. Az ijesztő sérülések ellenére eszébe sem jutott, hogy feladja. Időfutam-kerékpárja használhatatlanná vált, ezért egy hagyományos bringával folytatta.

A bukás és a kerékpárcsere ellenére egész jó időt ment, csak 2 perc 24 másodpercet kapott a győztes Elena Pirronétól. (Vigyázat, a videón erős képek is láthatóak.)

A verseny után Dolant a bergeni kórházba szállították, ahol elláttál sérüléseit. A 18 éves lány a mezőnyversenyben is indult volna, de attól kénytelen volt visszalépni.

Hétfőn volt az U23-as fiúk időfutama is, az egyetlen magyar induló Peák Barnabás biztatóan hajtott, de egy defekt miatt nem tudott kihozni magából mindent, 3 perc 41 másodperces hátránnyal a 33. lett.

Kedden már a felnőtt nők tekertek a kemény emelkedővel nehezített időfutam pályán. A győztes a rió olimpia mezőnyversenyét bukással elveszítő Annemiek van Vleuten lett, a második is hely Hollandiáé lett, Anna van der Breggen szerezte meg 12 másodperces hátránnyal, míg a harmadik legjobb időt az ausztrál Katrin Garfoot tekerte, ő 19 másodpercet kapott a győztestől.