Froome-ot leszedte a csendőr a bicikliről

2018.07.26. 08:10

A Tour de France címvédője, Chris Froome összebalhézott egy francia csendőrrel, mert az megállította, amikor a szállása felé tekert a szerdai szakasz után. A kerékpáros el is bukott.

Froome-nak nincs igazán jó Tourja, már a verseny rajtja óta célpont, rendszeresen kifütyülik francia szurkolók, mert csalónak tartják. A szerdai etapon sem volt sikeres, az ütös hegymenet végén leszakadt, és így a címvédésre sincs már nagy esélye, a harmadik helyen áll.

A szakasz után sem mentek simán a dolgai, a Col de Portet csúcsról gurult lefelé, amikor az elvileg az ő biztonsága miatt is posztoló csendőr leparancsolta a bicikliről. A hegyi befutók után a bringások rendszeresen kerékpárral mennek a szállásuk felé, mert a kísérőautók olykor csak órákkal később tudnak lejutni, ennyi időt meg nem akarnak a pihenésükből lenyesni. A jobb versenyzők már akkor lefelé indulnak, amikor még be sem ért mindenki. 

Froome is így tett, de valószínűleg a hegyről szintén lemenkülni igyekvő amatőr bringásnak nézte a csendőr, és ezért akarta kiszedni az útról. A testőr által is kísért brit bringás szürke poncsót viselt, ami miatt nem látszott a meze, de a rajtszáma így is látható volt a gépén. A Froome elé álló rendőr fel is borította a bringást. Végül heves szóváltás után mehetett tovább a Sky versenyzője.

Froome, csapattársa a sárga trikós Geraint Thomas sem úszta meg incidens nélkül, őt még verseny közben ütötték meg, egy fényképező néző karja lógott be elé.