Hatalmasat bukott, kihagyja a Tour de France-t a fő esélyes

2019.06.12. 15:50

Chris Froome óriásit bukott edzés közben, úgy tűnik, nem indulhat a július 6-án kezdődő Tour de France-on.

A francia kerékpáros körverseny négyszeres bajnoka a szerdai egyéni időfutam pályáját járta be a Dauphiné nevű franciaországi körversenyen, amikor balesetet szenvedett. A 34 éves brit klasszist kórházba szállították.

A L'Équipe című francia sportnapilap értesülése szerint csípőtörést szenvedett, máshol medencetörésről írnak. A Le Monde-nak Fran Millar, Froome csapata, az Ineos igazgatója megerősítette:

versenyzőjüknek ki kell hagynia a Tour de France-t.

Dave Brailsford, az Ineos egyik vezetője a France Télévisions-nak azt mondta, egy lejtőn történt a baleset, Froome 60 kilométer/órás sebességgel haladt, közben elengedte a kormányt, hogy megtörölje az orrát, amikor a nagy szélben elveszítette az irányítást a kerékpárja felett, és a falnak csapódott. "Hatalmas csattanás volt." 

Gyorsan kiérkeztek a mentők a helyszínre, és a sérülés súlyosságát látva - Froome-nak az ütközést követően a beszéddel is komoly gondjai voltak - helikopterrel szállították kórházba. A csapat közleménye szerint "Az teljesen világos, hogy nem indulhat a Tour de France-on, sőt, nagyon hosszú felépülésre számítok a sebesülése alapján."

Szerda estére a St. Étienne-i kórházban elvégzett vizsgálatok alapján kiderült, hogy

Froome-nak a combcsontja, a könyöke és a néhány bordája is eltört.

A brit versenyző ötödik Tour-sikerére készült, amellyel utolérte volna az örökrangsor élén a spanyol Miguel Induraint, a belga Eddy Merckxet, a francia Bernard Hinault-t és Jacques Anquetilt.

A bringasztár egyszer-egyszer megnyerte a Giro d'Italiát és a Vuelta a Espanát is. A londoni és a riói olimpián bronzérmes volt időfutamban, valamint a 2017-es világbajnokságon. (MTI/Index)