Zokogva tolta egykerekűjét a 18 éves kolumbiai fiú a bringa-vb-n

2019.09.26. 18:38

Az út szélén zokogva várta a csapatkocsit a világbajnoki címért versenyezve defektet kapó 18 éves kolumbiai bringás.  German Dario Gomez a Yorkshire-i kerékpáros világbajnokság csütörtöki napjának szomorú hősévé vált egy róla készült videónak köszönhetően. A felvétel azt követően mutatja Gomezt, hogy az addig a juniorok országúti versenyének élbolyában haladó kerékpáros defektet kapott. 

Szerencsés esetben a probléma pillanatok alatt orvosolható lett volna, ám ehhez a kolumbiainak valakitől kapnia kellett volna egy másik kereket. Csakhogy épp nem volt a közelben csapatkocsi, és a valamennyi versenyzőt kiszolgáló szervízautók is mind máshol jártak, így a fiatal sportolónak hamarosan szembesülnie kellett vele, hogy minden esélye elszállt a jó szereplésre.

Amitől aztán teljesen összeomlott, és tehetetlenségében elsírta magát. Majd kétségbeesetten elkezdett az út szélén gyalogolni, egyik kezében az abroncsát ledobó kereket tartva, másikkal az egykerekűvé vált gépét tolva, és közben egyre elkeseredettebben zokogva várva a segítséget, mindhiába. 

Egy idő után feladta a reményt, és maga kezdett a kerék megjavításába, majd újra gyalog vágott neki az útnak. Végül csak a következő bollyal együtt érkezett meg a csapatkocsi, és adott végre egy új, működőképes hátsó kereket Gomeznek, aki így legalább be tudta fejezni a versenyt.

Az első világbajnokságán résztvevő kolumbiai bringás a vb-n korábban rendezett időfutamban a 15. helyen végzett.