Újabb magyar bringást igazolt Contador csapata

2019.09.27. 13:20

Dina Márton után újabb magyar kerékpárost igazolt Alberto Contador csapata, a Kometa Cycling Team – a csapat pénteki bejelentése szerint leigazolták a 19 éves Fetter Eriket.

Fetter 2018-ban még a hegyikerékpárosok között szerzett junior magyar bajnoki címet, az idei volt az első idénye országúti kerékpárban. A Tour de Hongrie-n és a szebeni körversenyen egyformán 17. lett, majd a magyar válogatott tagjaként részt vett a Tour de l'Aveniren. Pénteken pedig a yorkshire-i világbajnokságon az öt magyar induló egyike az U23-as mezőnyversenyben – írja az MTI.

„Ezzel az igazolással egy gyerekkori álmom válik valóra” – idézte a közlemény Fettert, aki hozzátette: bár korábban távolinak tűnt számára, hogy egy ilyen magas szintű csapathoz csatlakozzon, a mostani nagy előrelépéssel minden munka és elkötelezettség kifizetődött. Fetter célja, hogy egyre közelebb kerüljön a World Tour szintjéhez. „Most azt mondanám, hogy az országúti kerékpár minden területén viszonylag erős vagyok, mivel jó sprinternek tartom magam és jól bírom a hegyi szakaszokat is. Az elkövetkezendő néhány évben fog eldőlni, hogy melyik területen fejlődök legjobban” – mondta Fetter.

Dina Márton júniusban csatlakozott a csapathoz, bemutatkozásakor másodikként zárt összetettben a Tour de Hongrie-n, míg a burgosi körversenyen – annak ellenére, hogy az első szakaszon bukott – 19. lett összetettben. Ráadásul a júliusi hegyikerékpáros ob-n is aranyérmes lett. A világbajnokságon vasárnap a felnőtt mezőnyversenyben rajthoz álló 23 éves Dina kiemelte, a Kometa a legmegfelelőbb csapat a fejlődéséhez.