98-cal száguldott a magyar bringás a vb-n, aztán elütötték

2019.09.30. 12:20

Vasárnap a férfiak mezőnyversenyével ért véget a 2019-es országútikerékpár-világbajnokság. A Yorkshire-ben rendezett vb leginkább a katasztrofális időjárásról marad emlékezetes. A rengeteg eső miatt az utak egy része szinte teljesen alkalmatlanná vált a versenyzésre, és sok bukás is történt.

A mezőnyverseny két magyar indulója, Dina Márton és Kusztor Péter volt. A mezőny nagy részéhez hasonlóan ők sem fejezték be a versenyt, ráadásul Dinát még az egyik kísérőautó is elütötte.

"Most néztem vissza, a nap elején a hegyről 98 km/h-val mentem lefelé. Életemben nem mentem ilyen gyorsan. Ezen a vizes úton, egy rossz mozdulat, és nagyon nagy baj lehetett volna...

Óriási szél volt a nap elején, folyamatosan belefújta az esőcseppeket az arcodba, olyan volt, mintha jégesőbe mentünk volna. Én úgy haladtam lefelé, hogy egyszer az egyik, egyszer a másik szememet csuktam be, hogy lássak valamit" -  mondta el Dina a verseny körülményeiről a Hosszabbításnak.

Dina a balesetéről elmondta, hogy a frissítőpont után, elengedett kormánnyal ment, egy gélt próbált a zsebébe rakni, amikor nagyon közel jött hozzá egy autó, és oldalról fellökte.

Az lehetett a probléma, hogy a jobb kormányos kocsiban a sofőr valószínűleg nem érezte a köztünk lévő távolságot. Egész egyszerűen oldalról nekem rántotta a kormányt. Nem lenne rossz küldeni nekik egy üzenetet, de nem tudom kik voltak...

A Kometa Cycling Teamben tekerő Dina az esés után nem sérült meg komolyabban, visszaült a kerékpárra, és megpróbált felzárkózni, de ebben a zsűri megakadályozta. 

mellém jött egy zsűri motoros, aki valószínűleg az Ekhoff-sztori miatt azonnal mondta, hogy meg se próbáljak stéherezni.

De, hogy érjek fel úgy, hogy majdnem három percet elszórakoztam azzal, hogy felkeltem, visszaraktam a láncot, felültem, majd elindultam? Egy ideig szenvedtem a kocsisoron, de mindenki nagy gázzal húzott el mellettem. Egy valaki volt, aki próbált kicsit felvinni.

Stéher nélkül esélytelen voltam a mezőny elkapására. Aztán jött a seprűs autó és inkább beültem.