Magyar bringást igazolt az egyik legeredményesebb másodvonalas istálló

2020.01.22. 08:47

A jelenleg prokontinentális besorolással bíró, az idei Giro dʼItalián is induló olasz Androni Giocattoli-Sidermec szerződtette a Pannon Cycling Team magyar versenyzőjét, Pelikán Jánost – írja a Nemzeti Sport.

A magyar bringás érkezéséről hosszú ideje voltak már spekulációk az olasz szaksajtóban, de egészen keddig kellett várni arra, hogy bebizonyosodjon, Pelikán tényleg az olasz istállónál folytatja. Ugyan az Androni honlapján egyelőre nincs ott a versenyzők között, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnél már az istállónál szerepel.

A 24 éves Pelikán a tavalyi naptári évben a Pannon Cycling Teamben versenyzett, a csapattal pedig

  • ezüstérmet szerzett az országúti kerékpárosok időfutam országos bajnokságán
  • , a minszki Európai Játékokon tizenharmadikként végzett a számban,
  • míg a V4 Special Series két magyarországi szakasza közül az egyiken másodikként végzett, a másikat megnyerte.

Az Androni-Giocattoli az egyik legeredményesebb prokontinentális, vagyis a nemzetközi kerékpársport másodvonalában szereplő istálló. Számos klasszist nevelt már ki a World Tour-csapatoknak, többek közt a tavaly 22 évesen minden idők harmadik legfiatalabbjaként Tour de France-t nyerő kolumbiai Egan Bernalt is ők hozták Európába. 

Pelikán azért is érdekes lehet, mert az Androni idén is szabadkártyás, a Giro d'Italián, vagyis elméletben nincs akadélya annak, hogy újabb magyar versenyző harcolja ki az idei, magyarországi Nagy Rajton, a Grande Partenzán való részvételt. Erre amúgy jelenleg a CCC által tavaly leigazolt Valter Attilának van a legnagyobb esélye, akit csapata beletett a versenyre összeállított bő keretébe.