Korláton még senki nem csúszott ennyit

2012.01.13. 17:18

A 16 éves Calum Paton egy milton keynes-i fedett snowparkban 78 méterével megdöntötte a korábbi, 67,5 fél méteres rekordot, amit a madridi Alejandro Benito állított fel még 2009-ben. A rekorddöntő rendezvénnyel az SSX nevű snowboardos videójáték legújabb részét promotálták. A rendezvényre egy 91,5 méteres korlátot építettek, amin öt órán keresztül próbálkoztak új csúcs felállításával a versenyzők.

A versenyen ott voltak a Guiness World Record munkatársai is, így az új csúcsot már a helyszínen hitelesítették, az angol tinédzser a cím mellé 1000 fontot is nyert.


More Snowboarding Videos

A világ leghosszabb csúszásán kívül összegyűjtöttünk még néhány rekordot, amik között van egészen értelmetlen is, mint a snowboardos gyorsasági versenyek részveteli rekordja, amit Új-Zélandon állították fel még 2007-ben, amikor 88 versenyző csúszott le egyszerre a Mount Huttról.

Azt nem tudni, hogy valaha kipróbálták-e, de Svájcban készült a világ legnagyobb snowboardja. A deszka tervezője Arnold Schindler volt, aki a Signal Snowboards megbízásából készítette el a tíz méter hosszú és két és fél méter széles deszkát, amit 2007 március 18-án mutattak be.

Az egyik legkomolyabb technikai tudást igénylő rekordot a norvég Ulrik Badertscher mutatta be, aki a világon először ugrott négy és fél fordulatot.

A világ leggyorsabb motoros járművel húzott snowboardosa Jason Buchanan lett, aki 98,2 km/h-ás sebességre gyorsult fel egy motorosszánba kapaszkodva 2011. április 30-án az Egyesült Államokban.