Mászunk vagy csúszunk? Mindegy, sár jön

2014.05.19. 11:53

Először rendeztek Budapesten Fighters' Runt, az akadályokkal nehezített, hétvégi terepfutóverseny a Csillebérci Szabadidőközpontból indult, a csaknem ezer versenyző bekanyarodott a budakeszi erdőbe, átvágtak egy paintball- és egy BMX-pályán, átfutottak a Challengeland Kalandparkon.

A hétkilométeres pályán 14 akadály volt, palánk- és épületmászás, rámpák, mocsaras árkok, vizes medence, szögesdrótpálya, kúszócső a föld alatt és felett, kötélhálók: a látványos pályán sokan GoPro-kamerával a fejükön, mellkasukon futottak.

Az utolsó akadálynál, a céltól úgy 50 méterre egy palánkvárat kellett megmászni, a másik oldalán beleugrani a sárgödörbe, onnan egy sárdombon keresztül kimászni, azaz aki idáig megúszta, hogy teljesen sáros legyen, itt már nem kerülhette el.

A legnépszerűbb a Hooters-csapat volt, Niki, Viki, Anita és Dessy. Átáztak, látszott a fehérneműjük, haspólóban, forrónadrágban, push up melltartóban voltak és fenékkel előre futottak be a célba.

A legnagyobb teljesítmény talán azé a futóé volt, akinek egy születési rendellenesség miatt bal karja hiányos, fogyatékkal él, de ennek ellenére is megcsinálta a pályát.

Kányási László az Indexnek elmondta, hogy ez volt a második Fighters' Runja, amit  teljesített. „Mikor kötéllel kellett felmászni az akadályra, az nehéz volt szinte egy kézzel. Egyébként folyamatosan edzem, amatőr és jótékonysági futó vagyok. Debrecenből jöttem a verseny kedvéért, ősszel maratont tervezek."