-

Az oroszok hazaküldték Mosztovojt

A szövetség elnöke bírálja a kapitány döntését

2004. 06. 15., 11:05 | Frissítve: 2004. június 15., kedd 20:28

Kizárták Alekszandr Mosztovojt a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő orosz válogatottból, mert egy spanyol rádióban beszólt Jarcev kapitánynak.

Az orosz válogatott rutinos tagja, Alekszandr Mosztovoj meggondolatlanul bírálta csapata kapitányát egy spanyol rádiónak a hispánok elleni 1-0-ás vereség után. A Celta Vigo középpályása arra panaszkodott, hogy a csapatot túlterhelték az edzéseken, és részben fáradtságuk miatt kaptak ki. Mosztovoj azt is valószínűsítette, hogy együttese nem éri meg a negyeddöntőt.

Ezek után Georgij Jarcev szövetségi kapitány úgy döntött, a harmincnégy éves középpályás számára véget ér az Eb. "Moszovoj etikátlan megjegyzései Oroszország továbbjutási esélyeit illetően azt jelentik, hogy nem maradhat tovább a csapatban" - mondta a szakember, aki a kirúgással máris vitát váltott ki hazájában.

"Megkérdőjelezhető ennek a döntésnek a bölcsessége" - mondta a szövetség elnöke. Valerij Draganov szerint, ha Mosztovoj valóban bírálta is edzőjét, ez még nem indok az eltávolítására. "Nincs elég hasonló kaliberű játékosunk, olyanok, akik annyit érnek, mint a testsúlyuknak megfelelő arany" - tette hozzá a sportvezető a SkySports szerint.

Az orosz csapat szerdán a házigazdákkal mérkőzik és veresége esetén Mosztovojhoz hasonlóan búcsúzhat Portugáliától. Figóék, akik szintén alulmaradtak a nyitónapon a görögökkel szemben, nem engedhetnek meg maguknak még egy vereséget, mert az úgyszólván nemzeti tragédia lenne.

N;
hirdetés